Жената продължава да плаче до коня си няколко часа-Ето какво се случи после! –

Всеки, който е бил на река, знае че може да е непредвидима. Не само заради подводните течения и вълните, които могат да доведат до удавяне. но и заради дъното: Подвижният пясък може да причини на хората и животните на бавна и жестока смърт от удавяне.

Точно такава опасност грозеше коня Астро. Собственичката му го изведе на нещо, което трябваше да бъде прекрасно пътуване в неделя и се оказа в кална вода, внезапно оказала се смъртоносен капан за Астро. Собственичката е Никол Греъм, а дъщеря й и другият кон успели да се измъкнат, но Астро влязъл по-навътре в затънал в пясъка.

Астро се потопил до гърлото и започнал да се задушава! Никол седи до него в продължение на 3 часа, отчаяно бди над главата на коня, и изпада в паника, опитвайки се да го успокои и да се увери, че диша.

Конят се опитваше отчаяно да се освободи от затъване, но без никаква полза. Астро е изтощен до смърт от умора. Собственичката е отчаян свидетел, че конят е в безнадеждно положение.

Накрая идва помощ за Никол, която не беше изоставила коня си, страхувайки се от удавяне. Заедно се опитаха да разберат как биха могли да спасят над 450 килограма тежащия Астро. Никол продължи да го уверява, че не бива да плаши спасителните работници.

Астро е започнал да се дехидратира след много часове без вода. За да не му позволи да използва всичките си сили, един ветеринарен лекар му дава успокояваща спринцовка.


Никол го утешава, докато стискаше спринцовката. Хеликоптер е дошъл да помогне, но без никакво значение: Астро лежи толкова дълбоко в калта, че не може да го обвържат с кола, за да го измъкнат. Никол си помисли най-лошото. Те нямат много време. Скоро щял да се удави в потъналия пясък.

Спасителният екип се опита да го изкопае, но пясъкът беше твърде мек. Опасният живак ги накара да изгубят надежда.

Но после идва една последна надежда: земеделски производител с трактор се притичва на помощ. Астрое толкова изтощен и дълбоко в пясъка, че не може да го измъкне. Но правят един последен опит, защото Никол не се предава и не иска да изгуби коня си. Те разкъсаха въжето около врата на Астро и започнаха да издърпват трактора.

Тогава се случи чудо. Никол и спасителните работници успяват да измъкнат Астро от калта. Той се срива на плажа от изтощение.

 

Никол Греъм има 10 коня, тя е педиатър и казва, че никога не е имала подобна ситуация. Отсега нататък тя ще бъде много по-внимателна и никога повече няма да стигне толкова дълбоко в реката.

Тази история показва невероятната любов, която собственикът изпитва към коня си, и че чудесата могат да се случат с взаимна помощ и любов.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *