Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна! –


Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност.

Женевиев работи като учител по специално образование в училище в Дюмонт, Ню Джърси. Прекарва цели 45 години от живота си като учителка.

Според CBS New York Женевиев живее много пестеливо. Тя използва купони за отстъпка, които намира във вестници и списания, никога не е ходила на почивка и избягва да купува нови дрехи. Тя е изключително пестелива.

Учениците са нейното истинско семейство

Женевиев няма близки роднини. Казва, че учениците са нейното семейство. Тя наистина иска да им помага и го прави по всякакъв начин.

Добросърдечната учителка не сменя работното си място 45 години, а през 1990 г., когато се пенсионира, редовно посещава училището, за да види как се справят учениците.

Женевиев Кара

Женевиев умира на 88 години през 2011 година.

Наследството

Няколко седмици след смъртта й училището, в което работи, получава неочаквана вест. Адвокат се свързва с училищната администрация и казва, че покойната учителка е оставила крупна сума на училището в завещанието си.

Смайването на директора и останалите учители е огромно, защото никой не е подозирал, че Кара е разполагала със значителни средства.

Тогава тайната на Женевиев излиза наяве. Оказва се, че пестеливата учителка е милионерка! В завещанието си тя пише, че училището, в което е работила 45 години, ще получи значителна сума пари.

Завещаната сума е един милион долара!

Бюрократични спънки

Поради известни бюрократични проблеми обаче районът получава парите едва през април 2018 година, т.е.

близо 7 години след смъртта на Кара. Чекът е на стойност 1 милион долара.

„Не бях изненадан, че тя щеше да дари нещо“, казва директорът на училището в Дюмон Емануеле Триджано пред New York Times, обяснявайки, че учителката е споменала, че иска да остави нещо на района, преди да умре.

Той добави: „Изненадата беше сумата, която тя ни изпрати.“


Дарението сега ще отиде за по една стипендия от $25 000 на година за финансиране на следгимназиалното образование на студент със специални нужди. Бизнес администраторът на училищния район, Кевин Картото, казва, че парите ще бъдат поставени във фонд, който ще натрупва лихва, като се надяват, че това ще позволи стипендиите да продължат с години.

Г-н Картото каза пред CNN, че това е най-големият подарък, който е виждал през времето си в училищния район.

Ричард Яблонски, близък приятел на г-жа Кава и изпълнител на нейното завещание, казва, че малкото състояние, което учителката е натрупала, вероятно е резултат от нейното упорито събиране на всяко пени. Дете на Голямата депресия, разказва г-н Яблонски, приятелката му рядко си купувала нови дрехи и не ходела на почивки. Тя дори отказала да купи слуховия апарат, от който се нуждаела по-късно в живота си.

Женевиев Кава

„Тя беше много добросърдечна, понякога строга, но много състрадателна дълбоко в себе си“, разказва г-н Яблонски пред NewJersey.com. „Тя беше много любяща и печелеше хората с красивата си усмивка.“

Други си спомниха отдадеността на г-жа Кава към училищния квартал и как тя продължавала да се отбива в часовете дори след като се пенсионирала през 1990 г. Джеймс Кенеди, друг приятел, разказва на NewJersey.com, че можела да си спомни подробности за своите ученици от преди години, а понякога дори им помагала да намерят работа след дипломирането си.

Но учениците на г-жа Виа Кава не са единствените, които ще се възползват от нейната щедрост: според нейния адвокат, Ейприл Савойе, учителката е оставила по 100 000 долара на още пет организации, включително Ramapo Animal Refuge и Salvation Army.

„Тъй като тя нямаше най-близко семейство и дори много не толкова далечни роднини, за нея имаше смисъл да направи това дарение“, казва г-жа Савойе пред CNN.