Боли ви дясното рамо – ето какво заболяване издава това


Едва ли има човек, който да не се е оплаквал от болка в рамото, особено след дълъг работен ден. Липсата на физическа активност е още една причина за зачестяване на това оплакване.

В повечето случаи болката в рамото изчезва след почивка и релаксиращ масаж. Но в същото време зад този на пръв поглед безобиден симптом може да крие нещо по-опасно.

Болка в дясното рамо – какво заболяване издава

Хроничната умора и болката в дясното рамо насочват към мастно чернодробно заболяване. Как се проявява латентна форма на тази опасна патология?


Болестта започва да се развива, ако човешкото тяло няма време да обработи мазнините. В случая те се произвеждат в прекомерен обем и произведеното количество не се абсорбира. Това води до мастна хепатоза на черния дроб.

Основният симптом на заболяването е преумора, която може да се проявява, както в периодично, така и постоянно. Болката в горния десен ъгъл на корема също може да показва чернодробно заболяване.

Ситуацията се влошава при злоупотребата с алкохол. Но дори и хората, които не консумират алкохол, може да страдат от чернодробни заболявания.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията с лекар! Предоставената в нея информация не може да се използва за самодиагностика!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *