ИЗВЪНРЕДНО: Обявиха какво се е случило с килъра на Алексей Петров! –


„Когато поръчката е направена към професионалисти и те имат достатъчно време за подготовка, трудно ще се стигне до поръчителя. В повечето случаи изпълнителят или изчезва от България, или изчезва от белия свят.

Във всички случаи това ще затрудни много службите, тъй като опитите, които бяха правени назад във времето върху Алексей Петров, показаха, че той е двузначна личност“, това каза бившият служител в НСО ген. Румен Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

 

Ген. Румен Ралчев

Той анализира предишните опити за покушение и възможните мотиви за убийството.

„Беше сътрудник на отделните служби, имаше възможността да контактува с повече хора от различни прослойки и различни етноси. Това му даваше възможност да се добере до повече информация, което в дадени моменти също може да е една от причините за опитите, които се правеха и финалът, който сложи точка на неговия живот“, коментира ген. Ралчев.

Според него убийството не е било предизвестено. „Той беше много предпазлив по отношение на себе си. Прекалено много се успокои.

Независимо, че беше осъден от последния атентат изпълнителят, а не поръчителят, тъй като това беше междинното звено, това не означава, че е вечно отрязана главата на ламята.


Там връщане на пари няма, има изпълнение на поръчка. Във всички случаи има някакво подценяване. Трудно е да се опази човек, когато има поръчка за него. Ако някой я долови той е в състояние да се договори“, заяви бившият служител в НСО, който е и масон.

По думите му службите не са имали предварителна информация за случая.

„Спокойствието, с което е тръгнал, показва, че е бил уверен, че е в безопасност. А той никога не можеше да бъде в безопасност“, на мнение е той.

„Случаят не може да се свърже с опита за покушение над Иван Гешев“, посочи ген. Ралчев. „Грешката беше на Алексей Петров, че той активно се зае да кара главния тогавашен прокурор да се оттегли. Кой е Алексей Петров, че да каже на главния прокурор „оттегли се“?

Той играеше или е повтарял думи, които са му сложени в устата, най-вероятно от обкръжението около него, което може би е вътре в играта във връзка с неговия край“, каза още той.

Ген. Ралчев обясни при какви условия НСО охранява полиците ни. „Има тричленна комисия, която трябва единодушно да се съгласи, че сигналът е остър за даден действащ политик или бивш такъв“, добави той.

Овладяването на службите винаги е била задача номер едно на тези, които са на власт, а целите са притискане на опозицията, информационно осигуряване, влияние в обществото и предпазване на свои кадри, настоя бившият служител в НСО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *