Забравете за тях: 3 цвята на косата състаряват всеки –


Всяка жена иска да изглежда зашеметяващо и да свали няколко години от възрастта си с какви ли не трикове.

 

Едно от най-важните неща за целта е косата и по-точно прическата и цвета й. Трябва да внимавате при подбора, за да изглеждате елегантна и красива, а не годинките ви да личат с лекота.

В следващите редове ще ви разкрием за кои три цвята просто трябва да забравите, ако искате да свалите няколко години от вида си.

Едно от най-важните условия, които трябва да спазвате, е да се придържате към максимална естественост. Разбира се това не е всичко.

Например, трябва да избягвате прекалено ярките и лъскави нюанси, тъй като структурата на косата се променя с възрастта, както и скалпа. Съответно, те ще изглеждат малко по-различно, отколкото в младостта, и освен това най-вероятно ще подчертаят някои несъвършенства на кожата.


Освен това си струва да избягвате червени, сини и лилави нишки, тъй като с възрастта скалпът става по-тънък, върху него може да се появи пърхот. Ярките неестествени нюанси на косата са склонни да подчертават това и освен това вредят на косата, правейки я по-слаба, по-тънка и безжизнена.

Има и друг проблем с червения пигмент: ако имате склонност към розацея, тогава това със сигурност ще подчертае. Лилавото от друга страна акцентира върху тъмните кръгове под очите.

Металните цветове (сребро, злато) също не изглеждат много добре, отново поради прекомерната неестественост и способността да привличат вниманието към несъвършенствата на кожата. Прекалено светлият нюанс може да добави бледост към лицето и косата просто ще изглежда не скъпо боядисана, а сива.

Също така си струва да изоставите контрастните експерименти, когато горната част на главата е боядисана в един – по-ярък и по-дълбок цвят, а долната – в по-светъл. Тази тенденция при възрастни жени най-често изглежда нелепо и неподходящо. /jenata.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *