Майката на 10-годишно момче, изпаднало в мозъчна смърт: Три пъти искаха да изключат животоподдържащите системи-Ето какво се случи


Тейлър Рийд бил само на 10, когато катастрофирал с мотора си на пистата в Белфаст, от което той получил тежкатравма на главата и не можел да диша самостоятелно.

Лекарите се опасявали, че няма да успее, но сега момчето с ужасяващо нараняване на черепа момче може да се смее, плаче и общува отново благодарение на чудотворно  възстановяване.

Три пъти медиците убеждавали майката Черил, да изключи системите за изкуствено поддържане на живота.

Той имал само 2% шанс за оцеляване!

Не изпускай тези оферти:

 

 

Най-печелившият мотоциклетист е бил 10, но е бил състезателен през повечето уикенди от петгодишна възраст.

Когато Шерил отиде в болницата, лекарите й казаха, че е малко вероятно синът й да „направи през нощта“.

„На втория ден решихме, че си отива, когато тялото му започна да се подува“, казва тя.

Майката казва, че нямало съмнение, че Тейлър щял да умре, ако не е носил специален колан на врата, в момента когато е изхвърлен от мотора си.

  Напръскайте пердетата и килимите с това и домът ви винаги ще ухае приятно

Но въпреки това, силата на катастрофата била толкова голяма, че шлемът му изхвърчал от главата, оставяйки го незащитен и без възможност да диша сам след удара.

 

Тя разкрива, че момчето прекарало следващите три седмици в интензивно отделение в болницата „Роял Белфаст“ за болни деца и още девет месеца във Франция, По Уард.

„Той имаше множество фрактури в черепа му и всяка част от главата му беше наранена“, обяснява Шерил.

„Казаха ми, че мозъкът му е умрял напълно и няма какво да направят повече.“

„Когато първо се случиха инцидентите, консултантите попитаха:“ Черил, мислиш ли, че разбира кой си? „И аз сякаш промълвих „не“.


 

 

Но въпреки мрачните прогноза за съдбата на  „мъжкото момче“, майката казва, че тя и съпругът й Дейвид никога не са се отказвали!

Бременната Черил, Дейвид и малката Бруки били до него в продължение на девет дълги месеци в болницата!

  Ето я първата на Хари! Яката багеристка го оправила за 5 минути

 

Сега 12-годишният Тейлър дори реагира на брат си Коул, който се ражда само три седмици след злополуката и го посещава всеки ден.

А щастливата Черил отдава прогреса на рехабилитационната работа с частен лекар, който всяка седмица ги посещава през изминалата година в Белфаст.

Тя добавя: „Доктор Гоши буквално превъзпита целия му мозък – той е чудесен професионалист!“

 

„В началото нямаше никакъв напредък, но сега, когато всеки вторник рехабилитаторът го посещава, очите му са широко отворени и той се усмихва – За всичко това ми казваха, че никога няма да се случи отново.

– Сега той отговаря и знае всяка дума, която му казвате.

„Искаха да го регистрирам сляпо, но знаех в червата, че не е и речта на терапевта каза миналата седмица, че те смятат, че той вижда всичко и сега започва да си пише очите.

  Когато е на 8, тя тежи 200 кг и яде по 10000 калории дневно. Ето как изглежда днес най-дебелото момиченце в света (Снимки): –

„Той казва „да“ и „не“  и описва снимките  и има пълно разбиране.

„Упоритостта, лечението и терапията наистина започват да се изплащат.“

 

Черил казва, че частните двучасови седмични процедури са скъпи, но струват всяко пени, само за да видят, че синът й отново се смее.

„Това беше като да ми дадете милион паунда, защото ми казаха, че никога няма да може да направи това“, добави тя.

„Казаха ми, че емоциите му са изчезнали и че никога няма да почувства болка – Всъщност тялото му дишаше, но него го нямаше.

„Сега плаче и преди около пет месеца започна да се усмихва и също така се смее. С помощта на д-р Гоши той се опитва да ходи. Това е невероятно.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *