Уникални СНИМКИ показват каква красавица е била старицата Роуз от „Титаник“


„Титаник“ се превърна в един от най-касовите филми в историята на киното. Именно благодарение на снимките си в лентата на режисьора Джеймс Камерън актьорите Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет станаха известни в целия свят.

 

Едва ли има човек, който не е запознат с живота им. Виж, за актрисата, която изигра възрастната Роуз, хората не знаят почти нищо!

А това е огромна грешка, защото на млади години тя е била изключителна красавица и само с един поглед е можела да разбие стотици мъжки сърца.

 

Роуз, която според сценария на филма успява да се спаси след корабокрушението и да доживее до дълбоки старини, е изиграна от актрисата Глория Стюарт. Тя е родена в американския град Санта Моника, щата Калифорния, през 1910 г.

Малцина знаят, че актрисата, чиято кариера продължава над 70 години, участва в страшно много филми, сред които The Invisible Man, Touched by an Angel, The Kiss Before the Mirror, Professional Soldier, The Three Musketeers.

 

Глория започва кариерата си на 22 години. Тя е безумно красиво и много талантливо момиче, което успява бързо да плени сърцата на колегите си на снимачната площадка и на режисьорите, и да си спечели любовта на зрителя.

На ухажорите отговаря само с усмивка, защото сърцето й е заето. Любовта на живота й е сценаристът Артър Шикман. През 1934 година двамата се женят, а две години по-късно Глория дарява любимия си с прекрасно момиченце.

Актрисата има всичко – работа, която обича, мъж, който я обожава и прелестна дъщеря. Втората световна война обаче внася много корекции в живота й.


Тъй като по това време не можело и да се говори за снимане на филми, тя започва работа в магазин за мебели. Стюарт толкова свиква с работата, че решава да сложи край на актьорската си кариера.

Когато през 1946 г. офертите от продуценти и режисьори започват отново да валят, тя категорично ги отхвърля. И от гилдията я забравят.

 

Тя се наслаждава на живота си, работи в магазина, възпитава дъщеря си. След това започва да рисува, а творбите й са излагани в престижни галерии в САЩ и Европа.

Най-накрая, след близо 30-годишно прекъсване, Глория решава да продължи кариерата си на актриса. Въпреки дългото прекъсване, режисьорите с радост приемат отново да работят с нея.

 

През 1997 г. тя влиза в ролята на 100-годишната Роуз от „Титаник“. По това време е на 87 години.

За тази си роля е номинирана за най-престижните награди в САЩ – „Златен глобус“ и за „Оскар“ и засега остава най-възрастната актриса, номинирана за „Оскар“.

 

А едно от най-влиятелните списания я включва в класацията си за 50-те най-красиви хора на планетата.

По ирония на съдбата самата Глория умира на 100 години, на 26 септември 2010 година от дихателна недостатъчност.

 

За приноса си във филмовата индустрия получава звезда на Алеята на славата в Холивуд, а споменът за нея е жив във филмите, от които ни гледа с бездънните си очи, изпълнени с притегателност и доброта.