Мушкато като за изложба! Рецептата на моята съседка за обилен цъфтеж:


Всяка година съседката ми има най-красивите мушката , отрупали целия ѝ балкон в цвят! Оказва се, че си има тайна домашна рецепта за цъфтеж , която след дълги молби сподели и с мен.

мушкато цъфтеж

Това красиво растение създава перфектна и приятна атмосфера в апартамента с красивите си цветове. През лятото разкрасява и градината, ако можем да му обърнем достатъчно внимание.

Можете да закупите различни хранителни разтвори, но има и страхотни домашни методи, които си струва да опитате, ако искате мушкатото да цъфти обилно .

Ето с тази рецепта съседката цяло лято се радва на най-красивите и пищни мушката в квартала:

кичесто мушкато

Добавете капка йод на 1 литър вода и изсипете около 50 ml от разтвора във всеки съд с мушкато.

Повтаряйте този метод веднъж месечно и мушкатото ще пусне повече цветове от всякога.

йод във вода


Грижете се добре за вашето мушкато:

Ако листата пожълтяват, има две причини за това: ако краищата на листата пожълтяват, значи цветето получавамалко вода, ако цялото листо пожълтява и капе, сте го поливали твърде много.

Ако листата падат близо до корена, светлината е твърде малко.

Мушкатото, отглеждано в апартамента през лятото, също си струва да се изложи на слънце или тераса, ще има много повече цветове. След излагане на пряка слънчева светлина може да изглежда малко зле, но не се притеснявайте, ще цъфти обилно до няколко дни.

При излагане на силна слънчева светлина цветът на листата на мушкатото се променя – това е нормално, все едно прави „слънчеви бани“.

мушкато на открито

Можете да отглеждате мушкато на открито почти до зимата. Ако температурата е около +2 градуса, трябва да върнете саксиите в апартамента, но не ги поставяйте на твърде горещо място.

През зимата най-добрите температури за мушкатото са около +10 градуса.

Ако не искате да загубите цветето през зимата, преместете го в апартамента преди периода на сутрешните слани. Промяната в температурата не трябва да става толкова драстично – ако внезапно го пренесете от студено на топло, цветето може да умре.