Мъж изкопа яма в двора си и направи нещо, за което всички му завиждат


Като малки всички сме си мечтали за тайна къщичка, в която можем да правим каквото си пожелаем. Героят на днешната ни история обаче явно е запазил момчето в себе си и е решил да превърне детската си мечта в реалност, правейки си малка къщичка под земята.  

 

Всичко започнало с подготовка на мястото. Той изкопал дупка с почти човешки ръст в квадратна форма. Когато приключил с нея, се захванал със самото строителство.

Първо по целия периметър сложил метални плоскости, за да не се рони пръстта и после да пада в къщата му.

След това направил дървената рамка.

 

За по-голямо удобство, пред входа издълбал стъпала, а вътре – малка стълбичка.

Къщата му вече си имала фасада, покрив и врати.

 

Между другото, добре е да знаете, че преди да засипете покрива с пръст, трябва да сложите брезент. Така почвата и водата няма да могат да проникват в къщичката ви.


Върху покрива пък засадил цветя и трева.

След като приключил с външната работа, мъжът се заел с вътрешността на убежището си. Използвал всичко, което му останало след ремонта на къщата.

 

Прекарал електричество. За да бъде къщичката му осветена, използвал вградени лампи. Така помещението станало светло и удобно, дори без пряка слънчева светлина.

Ако все пак ви се струва тъмно, можете да добавите един прозорец. По този начин ще имате възможност да виждате какво се случва навън. Или пък да хвърляте по един поглед на децата си, които са ви издебнали и са се настанили в местенцето ви за отмора.

 

Друго важно допълнение, което бихте могли да направите, е вентилацията. В този случай не е необходимо да монтирате модерна вентилационна система. Достатъчно е да изведете навън две тръби, а от вътрешната страна – малки отвори.

 

Когато навън е студено, можете да ги затворите. По този начин в къщичката ви винаги ще има свеж въздух, а дървото няма да гние. /jenata.blitz.bg