Меган Маркъл пред раздяла с Хари, ето какво направил той


Макар към днешна дата Меган Маркъл и принц Хари да са по-щастливи от всякога, малко след началото на връзката им американската актриса е искала да се разделят, пише Marie Claire. На принца се наложило да направи някои решителни стъпки, за да я спре.

През ноември 2016 г., когато Хари и Меган започнали да се срещат, той направи изявление, в което помоли медиите и обществеността да уважават личния живот на приятелката му.  След като в края на октомври 2016 г. Sunday Express съобщава, че Меган е новата приятелка на Хари, тя е подложена на постоянно медийно следене в дома си в Торонто.

Намесата на медиите в живота им е посочена и като една от причините впоследствие двойката да напусне Обединеното кралство, пише  ladyzone.bg .

В „The Late Late Show With James Corden“ Хари заявява, че се преместват, защото така ще съхрани своето психично здраве и целостта на семейството си.


В медиите се разпространява версия, според която Меган се е опитвала да изостави Хари в началото на връзката им.

В изявлението на Хари, написано от секретаря по връзките с обществеността Джейсън Кнауф, се казва, че Меган „е била подложена на вълна от обиди и тормоз“. Източник на „Таймс“ заявява, че принцът не бил в състояние да защити приятелката си от провокативните статии, които излизали за нея във вестниците.

По това време говорител на херцога и херцогинята на Съсекс заявява пред медиите, че твърденията за раздяла на двойката не са верни.

В изявлението на Хари се казва още, че той не е съгласен, че Меган трябва да плаща тази цена, след като е приела да бъде част от кралското семейство.

Макар такъв ход да не е обичаен от страна на членове на двореца, обръщението на Хари било с цел да се предотвратят бъдещи, по-сериозни щети върху семейството му.

От 2020 двойката се отказа от кралските си задължения и напусна двореца във Великобритания.