Уникален и бърз трик за обелване на голямо количество картофи без нож


Представяме ви интересен метод, чрез който всеки човек би могъл да почисти няколко литрова кофа с картофи без никакви затруднения, дори и този, който никога не е държал нож и картофи в живота си. Това е така, защото за бързото и “пълномащабно” почистване на тази коренова култура няма да ви е необходим дори и нож.

 

 

Ще ви трябва директно кофа с картофи, желание и някои други дребни неща, които можете да получите за стотинка в най-близкия магазин за домашни потреби.

Делаем инструмент. /Фото: youtube.com.

Какво ви трябва: електрическа бормашина, пластмасова кофа, нова четка за тоалетна и картофи.

 

Както може би се досещате, методът за белене на картофи е груб, но в същото време ефективен и възможно най-прост. Почистването започва с посещение на магазина в отдела за домакинство и закупуване на нова четка за почистване на тоалетната. След като се върнете у дома, този инструмент ще трябва да бъде леко модифициран, а именно да отсечете част от дръжката. Чувствайте се свободни да отрежете цялата част с удебеление, няма да ви е нужна.


 

Насыпаем картошку, наливаем воду. /Фото: youtube.com.

Сега трябва да опитате да поставите останалата част от четката в патронника на бормашината. Ако тя все още е твърде дебела и не пасва по никакъв начин, е необходимо да се въоръжите с нож и как да я отрежете от всички страни до достигане на подходящите размери.

 

Включаем дрель. /Фото: youtube.com.

Нищо не остана. Напълваме кофата (за предпочитане е пластмасова) с половината картофи. Запълваме я с вода, така че нивото й заедно с картофите да запълва 2/3 от кофата. Включете бормашината с четка на максимална скорост и я спуснете в средата на кофата. Съдържанието ще започне да се върти и да се пени. Отнема от 30 до 60 секунди. Готови сме!/jenata.blitz.bg

 

И вот результат. /Фото: youtube.com.