Смърт в семейството на проф. Чирков


Поредна трагедия покруси родата на проф. Александър Чирков, когото загубихме в края на 2020 г. Неговият брат Дилян е погребал съпругата си Берта в Лом, където двамата живееха с деца и внуци.

 

Последно около брата на светилото в кардиохирургията и жена му се разшумя в медийното пространство преди няколко години, когато станаха жертва на зловещ палеж. Вратата на жилището им, намиращо се в кооперация в центъра на Лом, бе подпалена, но впоследствие стана ясно, че подпалвачите направили грешка, а палежът бил замислен за апартамента на изпечен апаш, който живеел в същия блок.


 

84-годишният Дилян Чирков не бе в отлични отношения със своя брат Александър до неговата смърт. Двамата ту враждуваха, ту се помиряваха. Преди време папараци изловиха родственика на кардиохирурга да се реди на опашка за храна от социалната кухня в Лом. Братът на професора бе щракнат, докато чакаше за филия хляб и яхния редом с клошари и бездомници. Макар че проф. Чирков бе един от най-успелите и заможни лекари у нас, 2 години по-големият му брат Дилян броял стотинките си. Двамата не си говореха повече от 2 десетилетия, не се чуваха дори на празници.

 

Причината за влошените им отношения била повече от банална – спор за имоти.

Преди четвърт век проф. Чирков се счепкал с Дилян за двуетажна къща на пъпа на родния им град Лом. Дилян смятал, че било логично лекарят да му преотстъпи своя дял от наследството.

 

Професорът обаче не виждал причина да се откаже от него, тъй като имал 4 деца и внуци.„Не поддържам връзка с брат ми. Не искам да го чувам и не желая нищо от него. Всъщност аз вече не го имам за брат. Казват, че кръвта вода не ставала, но нашата е станала и водата отдавна е замръзнала – лед е“, сподели преди време световноизвестният кардиохирург.

 

Източник: Ретро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.