Приложения на содата за хляб. Резултатите са просто невероятни

Приложения на содата за хляб извън кухнята

Содата за хляб е невероятна универсална съставка, която може да се използва като почистващо средство, кулинарна съставка и натурално лекарство.

Тя е достъпна, ефективна и лесна за използване. По този начин можете да замените търговските продукти с тази проста съставка и да избегнете негативните последици от вредните химикали.

Ето някои приложения на содата за хляб:

Киселини и стомашни проблеми
Содата е мощен антиацид, така че ако добавите 2 чаени лъжички към чаша студена вода и я изпиете, веднага ще се отървете от киселини и стомашни проблеми.

Почиства и отпуска краката
Потопете краката си във вода с 3 супени лъжици сода за хляб. За да подобрите ефекта, масажирайте ги добре. Правете това два пъти седмично и ще забележите отлични резултати. Можете също така да добавите сода във ваната, за да активирате и отпуснете цялото тяло.


Спира изпотяването
Можете да използвате смес от вода и сода за хляб, за да спрете прекомерната пот и да премахнете неприятните миризми. Тя ще поддържа сухотата на подмишниците и ще има същия ефект като дезодорантите.

Подсилва действието на шампоана
Добавете малко сода за хляб към шампоана си, за да подобрите неговите почистващи свойства и да направите косата си по-блестяща. Ако косата ви е прекалено мазна, накиснете гребените и четките в соден разтвор и нарешете косата. След това изплакнете.

Успокоява изгарянията
Добавете 1/2 чаша сода във ваната и останете във ваната за половин час. За да подобрите ефекта, не използвайте кърпа, но изсушете тялото.

Успокоява ужилванията от пчела
Содата успокоява ужилванията от пчели и оси, тъй като алкалните й свойства отблъскват мравчената киселина, присъстваща в раната и елиминират замърсяването от външни вещества. За най-добри ефекти отстранете жилото и нанесете смес от вода и сода за хляб върху засегнатата област.

Елиминира забитите трески
Комбинацията от сода за хляб и вода може да ви помогне при проблем със забити трески.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *