5 симптома на инфаркт, които могат да изпитат САМО жените:

Не е тайна, че инфарктът е причина за смъртта на много хора. Никой от нас обаче не знае предварително, че това ще се случи и може да бъде опасно, защото не правим нищо, за да го предотвратим. Не забравяйте, че тялото ви е храм, за който трябва да се грижите до края на живота си.

сърце

Докато инфарктът може да изглежда като нещо, което се случва без предупреждение, така е само на пръв поглед. Вашето тяло ще ви показва симптоми дълго време преди настъпването на самия сърдечен удар , но може да не ги забележите. Но е важно да им обърнете внимание, не можете просто да ги игнорирате. Трябва да направите всичко възможно, за да защитите тялото си от всякакви вредни фактори. Ето защо трябва да можете да разпознаете признаците на предстоящ инфаркт !

В тази статия ще се съсредоточим върху симптомите на инфаркт при жените. Ако сте жена и установите наличието на тези 5 симптома в живота ви, трябва да предприемете някои стъпки, за да не станете жертва на инфаркт .

1. Болка в ръката, гърба и врата

болка във врата

Тези специфични признаци могат да ви объркат. Вероятно винаги сте свързвали сърдечен удар с болка в сърцето. Трябва обаче да знаете, че инфарктът може да се прояви и като болка в шията и дори челюстта. Когато почувствате силна болка в тези области, най -добре е да посетите лекар.

2.

 

Болка в стомаха и слабостболка в стомаха


Има случаи, когато инфаркт може да се обърка с хранително отравяне, болка от киселини. Понякога жените изпитват силен натиск и имат странни усещания в коремната област, което може да означава сърдечен удар.

3. Студена пот

Студеното изпотяване е друг често срещан симптом на инфаркт при жените. Във всеки случай студеното изпотяване често се причинява от повишени нива на стрес в организма. Ако обаче потта е твърде студена, определено трябва да посетите лекар.

4. Замаяност и задух

задух инфаркт

Естествено, ако имате проблеми с дишането, ще имате и проблеми със сърцето. Сърцето ви изпомпва кислород до останалата част от тялото. Така че, ако мислите, че имате затруднено дишане, това може да означава, че имате сериозни сърдечни проблеми. Може да се чувствате така, сякаш правите тежко упражнение, без дори да се движите.

5. Хронична умора

умора инфаркт

Чувствате се уморени през цялото време. Това се дължи главно на вашите проблеми с кръвообращението и дишането. В тялото ви няма достатъчно кислород. Когато тялото ви не получава достатъчно кислород, то не може да функционира нормално. Може да се чувствате уморени през цялото време.

Разбира се, не трябва да изпадате в паника само защото един или два от тези симптоми са налични при вас. Тези симптоми не винаги означават, че ще получите инфаркт. Така че няма нужда да се притеснявате, докато нямате за какво да се притеснявате реално. Ако обаче забележите, че тези симптоми се повтарят често, най -добре е да се консултирате с добър специалист. Колкото по -рано проверите, толкова по -голяма е вероятността да бъдете спасени от предстоящ инфаркт .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *