Проф. Кантарджиев: Парите в сметката ми са от застраховката на жена ми – почина внезапно, докато ми трансплантираха костен мозък / ВИДЕО

Скандалните манипулации в определени медии, приближени на юмручната власт на Румен Радев, относно парите, с които разполага проф. Тодор Кантарджиев, се оказа брутални лъжи. Самият той разкри още преди дни в тв интервю цялата истина от първо лице и призна и за тежкото си заболяване, с което се пребори.

 

За болестта му знае отлично и здравният министър на Румен Радев – Стойчо Кацаров, както и че проф. Кантарджиев работеше денонощно по време на пандемията за спасяването на българите в пандемията, въпреки нея, пренебрегвайки личното си здраве. Но това не му попречи да унизи и смачка изтъкнатия учен като го пенсионира.

Ето какво разкрива за лъжите срещу него проф. Кантарджиев:


„На никого не пожелавам да събира пари по този начин. Аз съм с тежко хематолочино заболяване с трансплантация на костен мозък. Когато започна епидемията, бях много зле. Цял живот семейството ми е събирало тези пари за моето лечение, защото такива трансплантации не се правеха в нашата страна.

За съжаление, докато бях във Франция през 2016г. в клиниката, жена ми почина внезапно от спиране на сърдечната дейност.

Тя работеше на престижна позиция в американска фирма, там си уважават и се грижат за хората, които работят за тях. Тя имаше застраховка живот за внезапна смърт. Това за многото пари. На никого не пожелавам така да ги събира за болести. Та това са парите от декларацията ми“, каза проф. Кантарджиев.

Вижте и видеото, което публикува по-рано днес в кратък вариант журналистката Ива Капкова:

ВИДЕО >>> ТУК

 


Източник: pik

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *