Прости ми, мамо! Съжалявам, че се държах зле с теб. Сега знам какво означава безусловна любов

Родена съм в семейство от средната класа и съм възпитана от майка си. Татко почина, когато бях на 5 години. След неговата смърт за майка ми настъпиха трудни времена. Въпреки че остана самотен родител, тя се стараеше нищо да не ни липсва. Сега съм на 25 години и съм й дълбоко благодарна, че никога не позволи да усетим липсата на баща. Майка ми обичаше брат ми и мен еднакво и безусловно. Но в крайна сметка я нараних несъзнателно, независимо, че знаех, че се грижи за мен всеотдайно. Предполагам, че всички сме изправени пред едни и същи проблеми в юношеските си години и правим неща, които не би трябвало да правим. Бях в 10 клас, когато се влюбих в Стефан – мой съученик. Първоначално той беше просто най-добрият ми приятел, но след 2 години се осмелих да призная чувствата, които изпитвах към него. Стефан каза „ДА“ на моето предложение да бъдем заедно и аз усетих, че се влюбвам все по-силно. Днес знам, че това не е било истинска любов.

В началото всичко вървеше добре и двамата бяхме дълбоко влюбени един в друг. За съжаление след 7 месеца разбрах, че той се среща с друго момиче. С времето Стефан започна да ме пренебрегва и да спори с мен за безполезни неща. Никога преди не е правил така. И все пак се опитах да спася връзката ни, защото бях дълбоко влюбена. Знаех, че ми изневерява, но въпреки всичко исках да бъде част от живота ми. Онова, което не знаех е, че приятелят ми планира да се разделим точно на рождения ми ден. Никога няма да забравя онзи ден. Някъде към 10.00 часа Стефан ми се обади, поздрави ме за празника и ме помоли да се срещна с него на обичайното ни място. Когато се видяхме, вместо да ме прегърне, той се дръпна и с насмешка каза:“ Имаш нужда от подарък, нали?“ Погледнах го и и отговорих: “ Не. Единствено се нуждая от любовта ти.“ Тогава Стефан се засмя и продължи: „Никога не съм бил влюбен в теб. Просто те харесах като човек. Сега съм влюбен в друго момиче. “


Раздялата ни беше подаръкът ми за рождения ми ден. Прибрах се у дома разплакана. Исках да се самоубия. Непрекъснато плачех. Щом майка ми ме видя в това състояние, притеснена се втурна към мен, прегърна ме и попита какво ме притеснява. Разказах й всичко. Тя избърса сълзите ми и нежно каза: “ Скъпа, той не е подходящият човек за теб.“ Тъй като все още бях дълбоко влюбена в него, много се разстроих от думите й. Блъснах я толкова силно, че мама падна на земята. Изправих се над нея, крещейки с цял глас: „Ти си най-лошата майка на света.“ После я принудих да се обади на така нареченото ми гадже и да го помоли да не се разделяме. Майка ми направи всичко това само, за да ме направи щастлива. Стефан й каза същото, което и на мен. Обясни й, че никога не ме е обичал и сега е с друга.

Този ден премина много тежко. До вечерта плаках в обятията на майка си. Докато сълзите обливаха лицето ми, тя ме убеждаваше, че не си струва да страдам и, че заслужавам най-доброто в живота. По-късно се почувствах много зле за всички грозни думи, които й казах. Искрено съжалявах за отвратителното си поведение. Но на тази възраст не бях достатъчно зряла, за да знам разликата между правилно и неправилно. Отне ми 4 години, за да превъзмогна първата си любов. Днес знам, че само майчината любов е безусловна. Тя е единствената, която ще ни обича истински през целия ни живот. Без значение какво правим или колко зле се държим с нея, тя винаги ще ни обича.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *