Такова зверство Перник отдавна не помни


Двама братя на 29 и 24 години са задържани и привлечени като обвиняеми за извършен грабеж над 82-годишна жена. Данните бяха съобщени на пресконференция в сградата на ОДМВР – Перник, пише „Монитор“.

Около 01,30 ч. двама маскирани нахлули в дома на самотно живееща възрастна жена в радомирското с.Чуковец. Вързали я и ѝ откраднали 2000 лева и мобилен телефон.


Жената е с охлузни рани, без сериозни наранявания. В рамките на образувано досъдебно производство под ръководството на прокуратурата, за по-малко от 24 часа са установени предполагаемите извършители на грабежа – двама братя на 29 и 24 години.

Мъжете са с постоянен адрес столицата, но често пребивавали в с. Чуковец при техен приятел. Първоначално са задържани за 24 ч. по Закона за МВР, а след това им е наложена прокурорска мярка за срок до 72 ч. и направено искане до съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Познати са на полицията и с други подобни прояви, като 29-годишният е в изпитателен срок на влязла в сила присъда за кражба.
Действията по започнатото досъдебно производство продължават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *