Вдишай чесъна, издишай настинката! Как да се отървете от най- ужасната настинка с лекота


Лечебните свойства на чесън не са новост за никой от нас. Дори като дете, баба ми ме накара да ям дори карамфина, когато според нея “вирусът се скиташе от къща на къща, от дете на дете”. Как тогава се съпротивлявах! Но баба знаеше един трик: изпичаше домашнен хляб с хрупкава кора, натърка я се с чесън и аз незабавно прибягнах до вкуса му, защото го обожавах просто. И въпреки че днес аптеката е пълна с хапчета, старите методи не губят значението си, особено инхалацията с чесън.

лечение с чесън

Такова вдишване се счита за един от най-ефективните методи за борба с кашлица, ринит и редица белодробни заболявания. При честа или неправилна употреба, продуктът може да причини дразнене на лигавиците. Ето защо, преди да прибегнете до вдишване на чесън с бронхит, ви препоръчваме да потърсите професионален съвет от лекар.

Когато вдишването на чесъна е наистина ефективно

лечение с чесън

С обикновена скилидка чесън има набор от полезни вещества: етерично масло, фитонциди, алилили и биофлавоноиди. Този състав помага да се лекуват различни видове кашлица от обичайния бронхит и магарешка кашлица до бронхит на пушач.


лечение с чесън

Няколко инхалации с чесън и сода помагат да се отървете от синузит и ринит, ARVI и ARI, респираторни инфекции и усложнения от грипа.

лечение с чесън

Предупреждение : да се третира по този начин е възможно само, ако температурата е в нормалния диапазон. Вдишването при повишена температура е противопоказано.

 

Как да си направите инхалация с чесън

лечение с чесън

Сварете 1 литър вода в малка тенджера. Сложете 6 скилидки с чесън. Намалете топлината. След това я покрийте за 5 минути.

Махнете капака. Добавете 1 ч.л. сода. Изчакайте 2 минути. Поставете контейнер на масата. Покрийте главата си с голяма хавлиена кърпа и вдишайте тази пара: 2 вдишвания през носа, 2 вдишвания през устата.По-добре е да се прави преди лягане. След три сеанса вдишвания с чесън кашлицата изчезва.лечение с чесънНе очаквайте, че една инхалация на ден ще ви спаси от всички  проблеми. За да укрепите имунната система, направете си и домашно сварено вино . Пийте горещата напитка: запушеният ви нос няма да устои на магията му.

Разкажете ни за вдишването с чесън в обикновена настинка и не забравяйте сами да използвате съвета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *