Възрастна жена живееше със сина и снахата, но на тях им писна и я оставиха сама в ъгъла… Това, което последва ще ви остави без думи!

Имало едно време една възрастна жена, която, когато любимият й съпруг умира, тя отива да живее със сина си, снаха и внучето. С всеки изминал ден обаче, зрението и слуха й се влошавали.

Понякога ръцете й треперели толкова много, че изпускала яденето от чинията си на пода, супата се изливала постоянно… Синът и снахата не успявали да й помогнат, но те били недоволни от бъркотията, която следвала всеки път, когато седнат на се хранят.

И така, един ден те казали:

„Това вече е прекалено, не може повече така!“ и я поставили на една малка масичка, в ъгъла до килера, където й дали сама да яде всички ястия. По време на храненето, тя ги наблюдавала от другия край на стаята, очите й пълни със сълзи, залъците й присядали, а те не говорели с нея, или за нея, само коментирали, когато изпусне някой прибор, или разлее нещо.


Една вечер, точно преди вечеря, малкото момиченце седнало на пода, играело си с кубчетата.

„Какво правиш?“ , Попитал баща й с изненада. „Искам да направя малка масичка за вас с мама. Така че можете да се да се храните в ъгъла, когато порасна“, казало момичето с усмивка. Бащата и майката останали безмълвни и изглеждало, че е миналата цяла вечност.

След това те започнали да плачат, когато осъзнали какво са направили и мъката, която са причинили на възрастната жена. Същата вечер те върнали бабата на голямата маса и от този ден, тя винаги се хранила с тях. И ако парче храна падне на масата или вилица на пода, като че ли никой не му пукало вече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *