Гърми по всички сайтове в тази минута! Хванаха евродепутата Джамбазки на летището със зареден

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки е бил хванат със зареден пистолет „Макаров“ на летище София миналата сряда преди обяд, написа зам. главният редактор на в. „Дума“ Йордан Мичев, съобщава „Канал 3“.

Според публикацията членът на Европарламента е носел в себе си зареден „Макаров“ с осем патрона и един в цевта. По време на конфискуването Джамбазки започнал да спори с проверяващите го служители, пише още вестникът, който описва разправията. Съставен му е бил и протокол за изземане на пистолета заради мерките за сигурност.


Според статията Джамбазки е обяснил на летищните власти, че е забравил да си остави пистолета преди полета. На 23 ноември евродепутатът се е прибрал обратно от Брюксел в България и оръжието му е било върнато.

Канал 3 потърси самия евродепутат. „Имам законно притежавано оръжие и спазвам българското законодателство“, каза още Джамбазки. Той заяви, че не желае да коментира повече на този етап публикацията, която определи като „гнусарщина“.

Заяви още, че написаното „няма нищо общо с истината, не съм бил арестуван“. Джамбазки обясни още, че има разрешително за оръжие, без да уточни дали наистина става въпрос за „Макаров“. По думите му на летището има достатъчно камери, които би трябвало да са заснели какво точно се е случило. От пресцентъра на ВМРО също заявиха, че нямат коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.