Важно за всеки родител. 5000 лева глоба, ако детето ви е


Родителите на вандалчетата, които рушат общинска собственост, ще плащат глоби по 5 000 лева. Това каза пред камерата на Нова телевизия директорът на ОП „Транспорт“ в Община Бургас Андрей Рунчев, който отговаря и за видеонаблюдението в града.

Той застана пред камерата, за да коментира обърнатите бетонни столчета на детска площадка в жк.“Възраждане“, за което Флагман.БГ вчера съобщи.

Столчетата, тежащи по 90 килограма, вчера бяха открити върху масите, наредени като пирамида. Младежите не са си дали сметка, че ако падне един такъв бетонен блок, може да нарани човек, каза репортерът Цеца Алексова.


Светла Танева, която отговаря за детските площадки, поясни, че площадката, на която са вилнели вандалчетата, е изградена през май.

„Премахнати са две от съоръженията. Част от оградата липсва. Една от вратичките е изкъртена. Съоръженията на площадката са френски. Във Франция те издържат минимум 10 години, а в Бургас – само 5 месеца“, добави тя.

„За чупене на общинска собственост актовете са до 5 000 лева. Родителите на вандалите от „Меден рудник“, които бяха установени през лятото след рушене на друга детска площадка, са привикани от служители от МВР. Съставени са им актове“, съобщи Рунчев.

„Около всяка площадка има видеокамери. Сега броят им е 750. Поели сме ангажимент до 5 години цялата община да бъде включена във видеонаблюдение. До Нова година ще реализираме мащабен проект в „Меден рудник“ с над 60 камери“, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *