Българска учителка постигна исторически рекорд в „Стани богат“. Отговори без жокер на въпрос за


Преподавателката по латински в Медицинския университет в Пловдив Явора Опрова стана първият участник в „Стани богат“, който достига до въпроса за втора сигурна сума от 2500 лева, без да е използвал нито един жокер, пише БЛИЦ.

Късметът също така й се усмихна, тъй като въпросът за 1500 лева бе свързан със специалността й. Той бе кое сирене съдържа в названието си животно, от което мляко е произведено. Правилният отговор бе Пекорино, чиито корен е от латински и означава овца. Първият й жокер бе използван за първа сигурна сума, а въпросът бе: Джордж Олдрич е човек с уникално занимание. Какво прави той с вещите на космонавтите преди полет? – а верният отговор бе „мирише ги”.


Преди началото на участието си Явора обясни, че нейната кауза е поставяне на паметна плоча в чест на изключителния дарител Димитър Кудоглу. В крайна сметка Явора направи страхотна игра, като си тръгна от шоуто с 10 000 лева. Ако беше малко по-смела, можеше и да грабне 15 бона, но се отказа на въпрос: „Коя е единствената жена в историята на тениса, печелила в една календарна година четирите титли от Шлема и медал от Олимпиадата. Извън играта преподавателката маркира верния отговор – Щефи Граф, но вече се бе отказала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *