ИЗВЪНРЕДНО: Масово убийство в България! Трупове се търкалят по детската площадка! Жертвите са


За масово отравяне на кучета в центъра на Пазарджик сигнализираха природозащитници. Местната полиция е започнала разследване.

По думите на притеснени майки от града част от отровата била посипана и в парковете, където играят децата.

Пред Нова телевизия Галина Медарова заяви, че все още не е ясна точната бройка на отровените кучета, но до момента има информация за 15 пострадали животни.

Тя допълни, че има сигнали и за 4-5 домашни кучета, които са починали.


Отровата е разпръсната в най-централните части на Пазарджик, включително в близост до паркове, училища, детски градини и площадки, обясниха природозащитниците и разказаха, че група деца сами опитали да спасят отровено куче, като му дали активен въглен. Според защитниците това е умишлен акт, който продължава вече седмица. Те твърдят, че подобни случаи има 2 пъти годишно – всяка пролет и всяка есен, пише нюз.бг. На мнение са, че отровата е предназначена за бездомните кучета, за които няма отговорен орган в Пазарджик. За случая вече са уведомени общината и полицията.

От общината обаче твърдят, че не те отговарят за бездомните животни и препращат към зоополицията, която е към Областната дирекция на МВР. От там съобщават, че вече има образувани 2 досъдебни производства за 2 отровени кучета. Към момента извършителят не е разкрит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *