Извънредно: Ето какво се е случило часове след бруталното убийство на журналистката Виктория


„Покрай убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе “задейства сценарий, чиято основна теза бе “В България убиват журналисти, които разследват злоупотреби с еврофондове”. Този сценарий не бе случаен, нито бе плод на някакво злощастно стечение на обстоятелствата. България бе атакувана и очернена пред всички възможни европейски институции и чужди медии, и то от… българи. Когато фактите станаха публично достояние, същите сценаристи и изпълнителите им едва успяха да прикрият разочарованието си – че убийството е разкрито и то няма никаква връзка с професията на жертвата”. Това казва главният прокурор Сотир Сацаров, предава „24 часа„.


“Не мога да коментирам позицията на БСП. Ще кажа само, че тя е обяснима, като политическа реакция в защита на член на парламентарната им група. Действията по разследването установяват предварителната подготовка по избор на определена офшорна компания от нейния собственик, а той притежава доста офшорки, за участие в учредяването на “Офроуд” ООД, в съдружие с еднолично дружество, собственост на гжа Йончева”, казва още Сотир Цацаров за поискания имунитет на Елена Йончева от БСП по сигнал за пране на пари.

И добави: “Установяват средствата, които офшорната компания внася във фонд “Резервен” на новото дружество, както и техния произход. Най-после, те установяват за какви цели и в какъв размер се е разпореждала с тези средства управителят Елена Йончева, включително и месечната й заплата”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *