Снимка на сираче спящо между 2 гроба предизвика цунами от коментари в мрежата, но вижте каква е истината!


Кадърът накара социалните мрежи да кипят от гняв срещу войната в Сирия!

Покъртителна снимка разтърсва социалните мрежи. На нея се вижда момченце, което е легнало между два гроба. Сцената е от Сирия, а в импровизираните гробове са заровени неговите родители. Или поне така се казва в описанието.

Само във Facebook снимката е споделяна стотици хиляди пъти, а коментарите под нея варират от жалост за детето до гняв срещу убийците на семейството му.

Оказа се, че единственото вярно нещо в трогателната история е… полът на детето. Сцената е нагласена и кадърът е част от арт проект. Гробовете не са гробове, а купчини камъни. Сирачето е племенник на фотографа. А локацията е Саудитска Арабия.


Фалшива снимка„Шокиран съм от начина, по който беше изопачен този кадър. Раздразнен съм от случилото се”, коментира фотографът Абдул Азиз ал Отаби. И допълва, че когато е публикувал снимката във Facebook, изрично е споменал, че гробовете са фалшиви.

Когато вижда спекулациите с кадъра си, Ал Отаби изпраща съобщение до първия потребител в Twitter, който е публикувал снимката с различно от истинското описание.

Това е @americanbadu, който отговорил: „Защо просто не се примирите и не потвърдите, че снимката е от Сирия. Така ще бъдете възнаградени от Бог. Преекспонирате ситуацията”.

Източник: Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *