Една различна гледна точка: Аз съм любовница! Видях ги как се разхождат заедно и се държат за ръце, а на мен ми каза, че …


Аз съм “ другата жена „! Изпитвам огромни угризения на съвестта, но съм зависима от вниманието, което ми дава.

Любовниците винаги са обект на осъждане, защото са „разрушители“ на бракове и връзки, тези жени са с нисък морал – поне такава е представата за тях в обществото. Тяхната тайна и двоен живот, често не ги прави щастливи, а и незаслужено, върху тях се хвърля цялата вина, която би трябвало да бъде насочена и към прелюбодееца.

Често и те са тези, които са измамени. Вижте основанията, които сами на себе си те дават, за тези отношения:

1. Аз съм „другата жена“. Изпитвам огромни угризения на съвестта, но съм зависима от вниманието, което ми дава. Живея за моментите, които прекарваме заедно и не мога да помогна на себе си, въпреки че в момент на рационалност, ми е ясно, че моят живот е този, който е „на задържане“.

2. Господарката съм и знам, че нещата между нас никога няма да успеят. Дори и да напусне съпругата си, въпреки че всички ми казват, че това никога няма да се случи, не знам дали бих могла да му вярвам, че няма да причини същото и мен.

3. Искам да мисля за себе си като за феминистка, борец за равноправие на половете. Не ми каза, че има съпруга, докато напълно не се влюбих, а неговите оправдания и причини винаги звучаха толкова убедително, докато съм с него. Изглежда, че не заслужавам по-добро – ходя срещу всички мои възгледи и логика.


4. Аз съм любовница. Ужасно е да го кажа, но някак си обичам силата, която имам, знаейки, че с удоволствие с мен изневерява на жената, която му е вкъщи. Много жалък и фалшив начин за повдигане на самочувствието.

5. Аз съм любовница на възрастен мъж и се чувствам ужасно заради това. Лъжа хората около себе си и не мога да накарам себе си да го оставя, така че сама се оправдавам, че ще изляза от това щом направи нещо ужасно или щом спра много да го обичам.

6. Аз съм любовница на най-добрия ми приятел. Мразя това, че той не може да дойде да спи при мен или да ми се обади по телефона. Въпреки, че аз тичам след като той ми се обади.

7. Аз казвам, че нямам проблем с това, че съм „другата жена“. Всъщност – не съм, но съм толкова отчаяна, за да бъда обичана, че се задоволявам и с нечии трохи. Мисля, че никой нормален не би искал да бъде любовница / любовник.

8. Съпругата му не го заслужава, знам. Но се утешавам с това, че ако аз не съм му любовница, би намерил друга, която ще запълни това място.

9. Видях ги как се разхождат заедно и се държат за ръце. На мен ми каза, че бракът му е ужасен и че не са заедно повече от шест месеца. Никога в живота си не съм изпитвала толкова голяма болка.

10. Тъжно е, че сега получавам повече внимание и любов като любовница, отколкото по-рано в любовна връзка. Ужасна е мисълта, че мъжете ценят любовниците си повече, но при мен това се оказа вярно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *