Ситуацията е извънредна! В този късен час медиите предават: Линейки и пожарни са на мястото

снимки: bulnews.bg

Адско меле между четири ТИР-а е станало край Враца. Двама души са пострадали тежко при инцидента. Катастрофата е станала тази вечер на Криводолско шосе, при разклона за село Лиляче. 

Поляк с ТИР, който идвал от “Дунав мост 2”, влязъл с висока скорост в завоя, изгубил контрол над тежкия камион и навлязъл в лентата за насрещно движение. Там той се ударил последователно в цистерна със софийска регистрация, пловдивски и латвийски ТИР.

Първите два камиона, пометени от поляка, са изхвърчали отстрани на пътя в храсталаците. Най-леко е ударен последният ТИР. Всички обаче са със сериозни материални щети, съобщава BulNews.bg.


Двама от шофьорите вече са откарани с две линейки към спешния център във Враца. По първоначална информация състоянието им е тежко. В момента тече акция по изваждането на водача на пловдивския ТИР.

Петима пожарникари полагат усилия да го извадят от смачканата кабина на камиона. Трета линейка чака в готовност да го откара към болницата, като все още не се знае колко сериозни са нараняванията му.

На местопроизшествието има също така 3 екипа на полицията и 2 пожарни.

Пътят е изцяло блокиран и движението се отбива още на обходния път на Враца.

Цялото пътно платно е залято с части от смачнаните камиони и с разпилян товар от ремаркетата им.

Очаква се през следващите 2 часа пътят към Криводол да бъде затворен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *