Там просто няма отслабване! Краката ми като клечки, а коремчето седи! Тогава приятелка ми го забърка: топи всичко излишно по талията!


Семената от чиа  – много хранителен продукт, доказал се в продължение на хиляди години. Тези зърна са били в основата на диетата на легендарните племена мая, ацтеки и инки . Те съдържат големи количества протеин , около 19-23% от теглото на зърната. За сравнение, зърната царевица и пшеница съдържат 14% общ протеин.

Семена от чиа за загуба на тегло

Семена от чиа за загуба на тегло

Също така, тези семена са голям съюзник в борбата за загуба на тегло : в комбинация с течност те образуват специален гел, който действа като преграда по стените на стомаха. Тази лепкава текстура забавя усвояването на въглехидратите от организма .


Днес ще споделим с вас една рецепта за специална напитка, наречена “ чиа фреска“. За да я приготвите, може да използвате всеки плодов сок, но за да отслабнете, най-ефективен е пресният лимонов сок.Семена от чиа за загуба на тегло

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

  • 1 супена лъжица семена от чиа
  • 1 лимон
  • 100 гр. вода
  • 1 супена лъжица мед

КАК СЕ ПРАВИ:

  1. Накиснете чиа семената във вода, дайте им време да набъбнат – около 1 час.Семена от чиа за загуба на тегло
  2. След като семената станат с пихтиеста консистенция, ги смесете с лимонов сок и вода.Семена от чиа за загуба на тегло

Приемайте коктейла всяка сутрин 30 минути преди хранене. Семената от чиа  ускоряват метаболизма и загубата на тегло моментално. Както винаги, ще ви напомним за противопоказанията: лимоновият сок не може да се използва от тези, които страдат от остър или хроничен панкреатит, възпаление на червата, язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *