Край на мистерията! Ето какво се крие зад най-известната СНИМКА от сватбата на принц Хари и Меган Маркъл!


От сватбата на американската актриса Меган Маркъл и принц Хари останаха само сладки спомени под формата на емоционални снимки. Официален фотограф на бракосъчетанието бе един от най-известните във Великобритания корифеи на снимачното изкуство Алекси Любомирски.

Но нито една снимка на големия майстор на обектива не можа да надмине по слава фотоса, направен съвършено случайно. Авторът на кадъра, получил сърцераздирателното название Diana’s view (Погледът на Даяна), е Юи Мок.

Мок не се оплаква от липса на слава, но след този кадър се прочу по целия свят. Буквално няколко часа, след като снимката се появи в Туитър, тя се сдоби с хиляди харесвания и хората не спираха да я споделят в мрежата.

Къде се крие тайната на популярността на този случаен кадър? В случая решаваща роля има ракурсът, който успява да придаде скрит подтекст и символичност на обикновената сватбена снимка.


Цялата работа е там, че фотографията е направена от високо. И всичко изглежда така, сякаш самата принцеса Даяна дава благословията си над брака на по-малкия си син и неговата избраница. Има още един огромен плюс, повлиял позитивно за популярността на тази снимка. Хората си спомнят с умиление всичко, свързано с покойната принцеса на Уелс.

Освен това, ако се вгледате по-внимателно, може да забележите още един скрит детайл в общата композиция: Меган и Хари се возят в карета и поздравяват гостите, държейки ръцете си. А фигурата, която се образува от телата и ръцете им, наподобява сърце.

“Хората виждат много интимен момент: младоженците се държат за ръце. Ние не виждаме лицата им и сигурно това позволява на зрителите да си представят емоциите, които изпитват влюбените точно в този момент. Добавя се тайнственост”, разсъждава авторът на знаменития кадър.

Източник: jenata.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *