Старите первази отдавна ми бяха трън в очите. Идеята даде мама – сега первазът ни е любимото място вкъщи! Вижте само (Снимки):


Дори от малкия перваз на прозореца можеш да създадеш голямо чудо!“ – това ми каза мама, когато й се оплаках, че ми е писнало от старите первази. Тя постоянно гледа разни списания за обзавеждане и от нея дойде идеята.

Резултатът изглеждаше така, сякаш апартаментът ни е бил преобразен от истински и талантлив интериорен дизайнер. Заслугата обаче си беше изцяло наша.

Монтиране на прозоречни первази

Никога не бих си помислила, че най-обикновеният прозоречен перваз може да се превърне в едно от най-удобните и уютни кътчета в дома за работа или за почивка. Може да се преобрази на бюро в детската стая, бар на балкона,  работен плот  или маса за хранене в кухнята, тоалетка в спалнята и това все още не е пълният списък на възможните му трансформации.

Където и да го сложите, това ще ви помогне да спестите място, да създадете удобство, да използвате дневната светлина пълноценно и да направите интериора по-интересен.

Ето една селекция от страхотни идеи за трансформация на подпрозоречната рамка:

 1. От прозореца в кухнята  можете да направите луксозен работен плот. Този трик ще ви помогне да спестите място и ще добави допълнителна работна повърхност.Между другото, това е отлично решение за инсталиране на мивката в кухнята. Съгласете, че измиването на съдовете ще стане малко по-приятно, когато можете да наблюдавате панорамата отвън.прозорец перваза дизайн в кухнята
 2. дизайн на перваза
 3. идеи за перваза на прозореца
 4. дизайн на перваза на прозореца в апартамент
 5. барплот под прозореца
 6. дизайн на перваза
 7. идеи за прозореца
 8. Пейка на мястото на подпрозоречната рамка може да се превърне в любимо място за детето, ако приложите тази идея в детската стая.За да накарате пейката под прозореца да служи като удобно място за седене, е необходимо точно да се определи нейният материал и дълбочина. За това трябва да избирате материали от естествено дърво и дълбочина най-малко 30 см.пейка под прозореца
 9. перваз на прозореца, изработен от плочки
 10. И още една свежа идея за детската стая – удобно място за съхранение на играчките под прозореца:
  идеи за перваза

Прозоречният перваз е отлично решение както за  организиране на малки апартаменти, така  и за собствениците на просторни жилища. Това място за почивка със сигурност ще стане най-обичаното в къщата за всички членове на домакинството и дори домашни любимци!


вътрешен дизайн на спалнята

интериорен дизайн на хола

Кухнята не е единствената стая в къщата, където можете да се насладите на закуска или напитки, докато се любувате на гледката от прозореца. Може би тази опция ще ви достави още повече удоволствие – бар на перваза на остъклената тераса – оригинално и смело!

бар на перваза

 1. Тоалетка, бюро или писалище – ако первазът поеме тази функция, това ви дава предимството да използвате пълноценно естествената светлина.
  интериорен дизайн бюро
 2. бюро под прозореца
 3. А това е просто мечтано място за любителите на книги!През деня има много слънце, а през нощта можете да спуснете завесите и да запалите стенната лампа. Ако организирате редица рафтове и поставите любимите си книги върху тях, тогава ъгълчето за четене ще се превърне във вашата собствена библиотека.библиотека под прозореца
 4. интериорен дизайн и ремонт на апартаменти
 5. библиотека на перваза
 6. Первазът в детската стая е чудесно решение  за спестяване на пространство , особено ако имате повече от едно дете.
  интериорен дизайн стилове и посоки
 7. дизайн на детска стая
 8. Както можете да видите, ролята на  перваза на прозореца в къщата  често се подценява! Но той може да ви донесе много повече предимства, отколкото да бъде само поставка за стайните растения или място за съхраняване на сувенири. С компетентен дизайн первазът на прозореца може радикално да трансформира вътрешността на вашия дом и да се превърне в един от най-удобните и уютни ъгли за работа или почивка.

Източник: zajenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *