ВНИМАНИЕ! Сладкият пелин убива до 98 процента от раковите клетки! Никой не ни е казвал, че…


Ракът е една от най-смъртоносните болести в света. Учените непрестанно се опитват да открият средства за борба с него. Наскоро бе открито ново свойство на добре позната билка. Установено бе, че сладкият пелин може да убие до 98% от клетките на рака и то само за 16 часа.

Артемизининът е производно на билката сладък пелин (“Sweet wormwood” или ”Artemisia Annua”). Той е използван от хилядолетия в китайската медицина. Установено е, че същият има свойството да убие 98% от клетките на рака на гърдата за по-малко от 16 часа.

При проведените опити станало ясно, че когато се използва само билката, тя предизвиква 28 процентно намаляване на клетките на рак на гърдата. В комбинация с желязо обаче, сладкият пелин почти изцяло заличава рака.


Производното артемизинин в миналото е използван като мощно антималарийно средство. Сега става ясно, че това лекарство е ефективно и срещу рака. Когато при проучването било добавено и желязо, това способствало за натрупване на субстанцията в тъканите на гърдите, най-вече в клетките, заразени с рак. Артемизининът избирателно нападал „лошите” клетки, а останалите оставял недокоснати.

Ракът (карциномът) на гърдата е огромен здравен проблем. Той има значими обществени и социални последици при жените в целия свят. Ракът на гърдата е най-често срещаният при жените по света и в България и е на второ място сред причините за смъртност от тях.

Дни след разкритието световният пазар буквално изкупи запасите от артемизинин. Очаква се производство му да се увеличи на от 50 до 60 тона за година.

Лечението на рака на гърдата до момента бе хирургично, чрез химиотерапия, чрез лъчетерапия, както и чрез хормонална терапия.

Всяко едно от тях обаче коства на подложилият се на него определено и непоправимо вмешателство в процесите на организма. Откритието може да бъде прецедент в лечението на рака на гърдата и да предотврати подобни вреди.

Източник: kakata.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *