Запазете за по-топлите дни! Ето как да премахнете кърлежи, използвайки САМО обикновена сол –

Един прост и ефективен метод за премахване на кърлежи е измислен случайно. Един ден срещнах един стар селянин, който ми препоръчва този метод. На районът, където е кърлежът, сипете малко сол и сложете памук, напоен с вода и сол.
Жената твърди, че кърлежът по този начин е решил да се махне от мястото за 20 до 30 минути. След това го е затворила в контейнер и го изпратила в лабораторията да бъде идентифициран, ако е заразен с различни заболявания, като например енцефалит.

Рецепта за кърлежи

Ако планирате да излизате в природата около Великден, или по-късно и нямате подготовка за кърлежи или комари, опитайте тази рецепта!


Към 200 мл вряща вода сложете 25 г карамфил, който се вари за 15 минути, оставете да се охлади, след това се добавят 2 супени лъжици алкохол. Преди да решите да излезете в природата, намажете себе си и вашето куче или друг домашен любимец.

Ако нямате време за такива рецепти, можете да си купите масло от карамфил, която няколко капки се разтварят в 1 литър вода. Миризмата на карамфил не само отблъсква кърлежи, както и комари. Ако се страхувате да премахнете кърлежи от себе си,  потърсете професионална помощ.

Източник: zajenata.bg

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *