Приятелките мислят, че давам луди пари в салона. Да, ама не! Ето как сама си ламинирам косата, при това ефектът трае цели 2 седмици! –

Ламиниране и кератиново изправяне – едни от най-популярните процедури в салоните за красота. Момичетата са готови да дадат луди пари, за да постигнат магическия ефект на  идеално права коса  . Но дали си струва?

Маска за коса с ламиниращ ефект

Действието на такава процедура не трае повече от 3 седмици. Можете да постигнете максимален ефект само след третата процедура. С изчезването на средството се влошава структурата на косъма. Може да се получи олисяване : фоликулите не винаги издържат теглото на новата коса.

Днес ви предлагаме естествена рецепта за ламиниране на косата . Тази маска ще запази косата гладка и лъскава с ефект до 14 дни!

Маска за ламиниране на косата

Маска за коса с ламиниращ ефект


СЪСТАВКИ:

  • 100 гр. кокосово мляко (не масло!)
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1,5 с.л. картофено нишесте

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Смесете нишестето с лимоновия сок и разбъркайте добре. Не трябва да има бучки!
    Маска за коса с ламиниращ ефект
  2. Поставете лимонената смес в малка тенджера, добавете кокосово мляко и зехтина. Загрейте добре сместа, но без да завира!
    Маска за коса с ламиниращ ефект

Когато маската се сгъсти, я нанесете върху чиста, влажна коса . Внимателно разпределете маската върху косата, поставете отгоре шапка за баня  и увийте главата с кърпа. Оставете маската да действа в продължение на 45 минути, след което отмийте с безсулфатен шампоан .

Ще усетите ефекта още след първата процедура.  Косата ви ще стане копринена, лъскава и много покорна . Не забравяйте да разкажете за това ефективно средство и на приятелките!

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *