На какъв трик ме открехна свекървата, направо я признах. Ето как само с една подправка да блесне керамичния плот на печката (видео) –

Вече е тук сезонът, в който постоянно готвим нещо. Но освен, че ще имаме вкусни манджички, като “подарък” ни остава и мръсната печка.

И често тя е не просто мръсна, но и лепкава, окапана с всякакви сосове и захар. Разбира се, това не е чак такъв проблем при обикновената печка . Но, когато става въпрос за печка с керамичен плот , нещата напълно излизат извън контрол.

Всяка домакиня, притежаваща подобен вид плот, е наясно за какво иде реч. Постоянният страх от кипящите тенджери и непрестанното чистене са само част от проблемите, с които се сблъскват притежателите на керамичните печки.
Най-лошото, което може да се случи с керамичния плот, обаче, е да бъде поръсен със захар. Всички знаем, че това е абсолютно пагубно, защото тези плотове се драскат лесно.


Затова решихме точно сега, когато се правят много ястия да ви покажем трик, с който керамичният ви плот да върне блясъка си и да изглежда като нов, пише kulinar.bg.

Техниката за постигане, на тази иначе трудна цел, датира от далечната 1930 година. Желаният ефект се постига само с продукт, които винаги имаме вкъщи – бакпулвер.

За да почистим керамичния плот, е необходимо да го поръсим обилно с бакпулвер.

След това, с помощта на парцал, започваме да полираме. Така мазнината се абсорбира.

Накрая, с помощта на друг, по-мек, парцал, започваме да попиваме.

Резултатът е замайващ. Плотът свети сякаш усилията са били невероятни. А истината е ясна – нужни са само малко сода и 5 минути

 

Източник: zajenata.bg

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *